Maatschappelijk verantwoord ondernemen is de laatste jaren van een trend naar een noodzaak geëvolueerd. Consumenten vinden een verantwoorde bedrijfsethiek niet langer “gewoon sympathiek”. Ze zien het als een vanzelfsprekendheid. Er wordt zelfs verwacht dat duurzaamheid en aandacht voor menselijk welzijn in de bedrijfsethiek verankerd zitten. Bij CMA is dit zo. People, Planet en Profit zijn de drie kernwaarden waarrond onze hele onderneming draait. Ons transportbeleid is hiervan het schoolvoorbeeld, omdat het op onze drie pijlers tegelijk scoort.

People, Planet, Profit

Simpel gesteld: ons transportbeleid is gericht op het vermijden van onnodige verplaatsingen. Maar het brengt verrassende voordelen met zich mee. Zo zorgen we voor een minimale CO2-uitstoot en tegelijk ook voor een gezonde work-life balance bij onze medewerkers. Met flexibel thuiswerk en maximale inzet op online meetings slaan we zelfs drie vliegen in één klap. Want ook ons bedrijf wordt er efficiënter door. Zo sluiten onze waarden People, Planet en Profit naadloos op elkaar aan.

Flexibel thuiswerk

Tientallen werknemers die dagelijks met een dieselmotor vanuit alle windstreken naar kantoor rijden: erg milieuvriendelijk is dat niet. Het is bovendien onnodig duur. Daarom kunnen ons medewerkers elke week een aantal dagen naar keuze van thuis uit werken. Een win-win. Want CMA stoot hierdoor als bedrijf niet enkel een pak minder CO2 uit, wie zich niet hoeft te verplaatsen houdt meteen ook meer vrije tijd over. Door deze flexibele aanpak stemmen onze medewerkers hun werkuren en hun privétijd veel makkelijker op elkaar af.

Online meetings

Tijdens de coronacrisis waren online meetings een pure noodzaak. Maar wij leerden er snel de voordelen van inzien. Anno 2022 proberen we nog steeds zo weinig mogelijk fysieke meetings te plannen. Onze meetings zijn hierdoor zowel korter als efficiënter. Tegelijk zijn ze ook veel makkelijker te organiseren. Op jaarbasis zorgt dit voor CMA voor een niet te onderschatten tijdswinst. En dat terwijl er veel minder wagens op de weg gestuurd worden.

Laadinfrastructuur

Medewerkers die zich toch vaak met de wagen moet verplaatsen moedigen we volop aan om de switch naar elektrisch rijden te maken. Onze bedrijfslaadpalen zijn voor iedereen beschikbaar en bieden een zeer aantrekkelijk alternatief voor de hoge brandstofprijzen. Voor CMA is het een kleine moeite en voor onze werknemers is het vaak een extra motivatie om definitief over te schakelen naar elektrisch en op de lange termijn ook geld te besparen. 

Meer weten over ons MVO-beleid of CMA inschakelen om uw openstaande vorderingen te innen? Contacteer ons!