Zoals u eerder kon lezen, zijn we met CMA onlangs verhuisd naar een nieuw gebouw in Erembodegem. Die verhuis kwam er niet zomaar. Door onze constante groei hadden we sowieso nood aan iets groters, maar we wilden ook inzetten op meer comfort voor onze klanten én onze medewerkers. In de alsmaar krapper wordende arbeidsmarkt, is het belangrijk om goed personeel aan je te binden én die te behouden. Daarom zetten wij erg in op het welzijn van onze werknemers. Enkel door vast personeel kan je duurzaam groeien.

Misschien hebt u ons nieuw gebouw al eens bezocht. U zult dan vast en zeker al hebben gemerkt dat onze bureaus niet zomaar bureaus zijn. De meubelstukken kunnen namelijk afgesteld worden en zo kunnen ze automatisch verhoogd en verlaagd worden. Onze medewerkers hebben een zittend beroep, wat kan leiden tot problemen met de rug en gewrichten. Door afwisselend recht te staan en neer te zitten, wordt de rug ontlast. Op die manier kan ons personeel op een ergonomische manier blijven doorwerken en is de kans op rugproblemen kleiner.

Rust en uitdagingen

Omdat onze CMA’ers ervan houden in alle rust en stilte te werken, hebben we bij de inkleding van het kantoor akoestische dempers voorzien. De aangename sfeer zorgt ervoor dat onze medewerkers zich ten volle kunnen concentreren op hun job, en zo de dossiers tot een goed einde brengen.

En dat loont. We merken bij CMA een stijging in de productiviteit en de efficiëntie waarmee dossiers worden afgewerkt. Om onze medewerkers te blijven prikkelen, belonen we hen met meer verantwoordelijkheid en ownership. Omdat we weten dat het loont om vertrouwen te geven en dat we dat terugkrijgen. Daarnaast bieden we opleidingstrajecten aan zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen in het gebied dat hen het meest aanspreekt. Zo behoudt die persoon de uitdaging en krijgen wij in ruil een nog betere werknemer. Daarnaast zorgen we op tijd en stond voor een kleine attentie.

Personeel als meest kostbare grondstof

Een duurzaam, maatschappelijk verantwoord beleid voeren moet doorstromen op elk vlak in een onderneming. De firma moet winst maken en aan het milieu denken, maar aandacht geven aan je medewerkers is minstens even belangrijk. Enkel door een aangename werkomgeving te creëren kan het personeel hun beste prestaties leveren en kan iedereen groeien.