Steeds meer bedrijven worden zich bewust van hoe ze omgaan met het milieu. Die klimaatvriendelijke aanpak wordt geëisd door klanten, maar ook door de werknemers zelf. Op de werkvloer komen alsmaar meer initiatieven om de ecologische voetafdruk te verminderen. Denk maar aan een sorteerbeleid, het bannen van plastic bekers of zonnepanelen op het dak. Vandaag hebben we het over drinkbaar water.

Water is van levensbelang en veel mensen drinken hun dagelijkse fles Evian, Spa of Chaudfontaine. Dat is goed voor de gezondheid, maar helaas niet voor de planeet. Veel mensen denken nog steeds dat flessenwater gezonder en zuiverder is dan kraantjeswater, hoewel dat helemaal niet zo is. Toch zijn we op de goede weg; dagelijks maken mensen definitief de overstap naar kraantjeswater. En dat is goed nieuws, want flessenwater is 33 keer belastender voor het milieu dan het water uit de kraan (bron: VITO).

De korte keten

Die belasting zit ‘m vooral in de verpakking (al dat plastic…) en transport. Dankzij kraantjeswater valt de verpakking weg en zit je vlakbij de bron van het water: jij hoeft je wagen niet te nemen richting de supermarkt en die moeten de flessen niet via een vrachtwagen binnen krijgen.

Ook bij Credit Management & Advice zijn plastic wegwerpflessen verbannen. We installeerden een hoogtechnologische kraan waar onze medewerkers én klanten gefilterd en lekker water uit kunnen nemen, zowel plat als bruisend water.
Daarnaast bespaar je als bedrijf heel wat geld door over te schakelen. Een liter leidingwater kost iets minder dan een halve eurocent. Afhankelijk van het merk is flessenwater dus 30 tot 200 keer duurder (bron: voedingscentrum.nl)! Geld besparen én het milieu helpen, dat klinkt als muziek in de oren.

Dat kapitaal kan je herinvesteren in je onderneming… of je medewerkers! Omdat ook wegwerpbekers een doorn in ons oog waren, hebben we besloten die niet meer toe te laten in ons gebouw. In plaats daarvan gaven we al onze medewerkers een gepersonaliseerde drinkbus, zodat ze op een verantwoorde manier kunnen genieten van lekker water.